;
top of page

Dobrojídlo

Dobročinnost nám je vlastní - snažíme se pomáhat tam, kde je třeba. A dobro má různé podoby. Jirka Panuška a Marek Fichtner společně vymysleli koncept dobrojídla, který doplňují další formáty - dobročepování, dobropečení a dobrogrilování.

 

Cíl mají společný - podporovat a pomáhat.

Vždy mezi nás do Červeného Jelena pozveme známé a přátele, kteří si vyberou dobrou věc, kterou chtějí podpořit. My přispějeme kuchařským umem, naši hosti dají inspiraci a společně vytvoříme dobrojídlo, dobrodezert nebo další dobroakce, které jsou po omezenou dobu dostupné u nás v restauraci.

Dokončené projekty

Jiří Langmajer
pro Hospic svatého lazara

První dobrojídlo roku 2024 mělo velký úspěch! Langoše od Langoše jste u nás mohli ochutnat na přelomu února a března. Jiří Langmajer si vybral jako spřízněnou organizaci Hospic svatého Lazara v Plzni, ke kterému má osobní vztah.

Dobrojídlo: 

Grilovaný argentinský rumpsteak | česnekové máslo | hlíva ústřičná | langoš | lanýžová majonéza | Peccorino | nakládaný květák a ředkvičky

Hospicu svatého Lazara jsme společně s Jiřím Langmajerem darovali 25 525 Kč! Děkujeme všem zúčastněným za skvělé zahájení čtvrtého roku dobrojídla.

Monika Absolonová pro Kapku naděje

Do kuchyně Červeného Jelena zavítala herečka, zpěvačka a nově bronzová slavice, Monika Absolonová. Společně s Markem vytvořili speciální dobrojídlo pro nadační fond Kapka Naděje

Dobrojídlo:

Tygří krevety | žloutkové linguini | šafránová omáčka s ryzlinkem | kadeřávek |

Pro Kapku naděje se podařilo vybrat celkem 19 150 Kč! Děkujeme všem, kteří přispěli k tomuto výtěžku a zastavili se na dobrojídlo.

Marta Jandová pro Dogpoint

Marek Fichtner pozval Martu Jandovou do Trezorové kuchyně a během odpoledne společně vytvořili krásné podzimně laděné jídlo. Marta se rozhodla, že výtěžkem z akce podpoří útulek Dogpoint.

Dobrojídlo:

Kančí hřbet | švestková omáčka | batátová kroketa | romanesko | slaninové škvarky

Děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili. Na útulek Dogpoint se nám podařilo vybrat celkem 19 250 Kč!

Emma Smetana a Jordan Haj pro malou jógu

Výtěžek z tohoto dobrojídla putoval na projekt Malá Jóga, který zajišťuje lektory jógy pro malé onkologické pacienty. Celkem se prodalo 526 porcí dobrojídla a podařilo se vybrat 26 300 Kč!

Dobrojídlo:

Argentinská hovezi maminha z ohně | estragonové jus | bramborové rösti | smažený bílý chřest | mladé mrkve | bylinková majonéza

Emma Smetana a Jordan Haj si vybrali, že podpoří Malou Jógu. S Markem vytvořili výborné jídlo, kterému vévodila hovězí Maminha. Tu nám dodal náš partner Pampas Market za nákladové ceny - děkujeme za podporu.

Patricie Pagáčová pro Pink Bubble

Patricie zvolila nadační fond Pink Bubble, který pomáhá mladým lidem bojovat s rakovinou. Během 14 dní se nám společně podařilo vybrat 30 900 Kč. Mnohokrát děkujeme 618 lidem, kteří si dobrojídlo objednali!

Dobrojídlo:

Vepřová panenka | restované portobello | bylinková krusta I smažená polenta | špenátové listy

 

S Patricií Pagáčovou jsme se potkali na přelomu 2022 a 2023. Patricie chtěla do dobrojídla zakomponovat vepřovou panenku, kterou Marek doplnil restovaným portobellem a smaženou polentou - a perfektní dobrojídlo bylo na světě.

Josef Maršálek pro
Dortem proti rakovině

Naše cukrářka Klárka Řezníčková se spojila s Josefem Maršálkem a společně vytvořili dobrodezert - Manhattan tartaletku, barevnou, zlatavou a plnou sladkých ingrediencí.

Dobrodezert:

Manhattan tartaletka | Tonka karamel cheesecake | vanilkový popcorn | chilli oříšky |
Ruby tonka namelaka | višňový kaviár

Dortem proti rakovině je projekt, který pomáhá malým onkologickým pacientům. Josef Maršálek je jedním z hlavních patronů a vytvořil dortík, ze kterého výtěžek putoval těm, kteří to potřebují nejvíc. Podařilo se nám společně vybrat 28 740 Kč.

Jakub Uličník pro Ligu vozíčkářů

S Jakubem Uličníkem a s rodinným vinařstvím Vican jsme se spojili a uspořádali dobrogrilování, abychom podpořili Ligu vozíčkářů. Liga pomáhá lidem s fyzickým a kombinovaným postižením žít maximálně samostatný život.

Dobrogrilování trvalo pouze jedno odpoledne, kdy se Jakub společně s Markem postavili ke grilu a pustili se do práce. Během odpoledne jsme sledovali objednávky z grilu a z každé objednávky jsme věnovali 100 Kč na Ligu vozíčkářů.

 

Celkově se nám povedlo vybrat 6000 Kč

Ben Cristovao pro Farmu Naděje

Dobrovaření s Benem Cristovaem bylo samozřejmě veganské. Společně s Markem Fichtnerem uvařili guláš z hlívy. Ben se rozhlodl podpořit výtěžkem Farmu naděje, kde zachraňují hospodářská zvířata z nevyhovujících podmínek a budují pro ně zázemí. Na Farmu naděje se povedlo vybrat celkem 15 000 Kč.

Dobrojídlo:

Hlíva ústřičná na portském víně | klobaňa | trojbarevná quinoa | máslová dýně | fava fazole

Veronika Besky pro Adru

Veronika Beskydiarová (Besky) chce pomáhat tam, kde je třeba, a proto si zvolila humanitární a rozvojovou organizaci Adra, která pomáhá lidem v nouzi v Česku i v zahraničí. Při této příležitosti se povedlo vybrat celkem 25 000 Kč!

Dobrodezert:

Nebesky s Besky | mango | kokos | malibu | mučenka | bílá čokoláda

Vítězka Masterchefa 2021 Besky miluje sladké a pečení. Společně s naší cukrářkou Klárkou vytvořily recept na dezert s názvem Nebesky s Besky. Celé dobropečení bylo letně laděné a tomu odpovídal i dezert s chutí manga a kokosu.

Markéta Pavleje pro
Kitchenette for animals

Markéta Pavleje s naší cukrářkou Klárkou vytvořily netradiční Kaiserschmarrn. Výtěžek z dobrojídla šel na podporu Kitchenette for animals, neziskové organizace, která pomáhá opuštěným zvířatům v nouzi. Organizace vznikla z iniciativy Markéty Pavleje.

Eliška Podzimková pro Plešouny

První a zároveň vegetariánské dobrojídlo jsme uskutečnili v červenci 2021 ve spolupráci s Eliškou Podzimkovou. Z výtěžku jsme podpořili projekt Plešouni, který pomáhá onkologicky nemocným dětem zodpovědět zvídavé otázky.

bottom of page