;
top of page

Giny na baru

Jacobus Alfons (mezi přáteli známý jako Bobby) se narodil v indonéském Maku. Bobby miloval tradiční nizozemský jenever, zároveň mu však chyběly chutě domova. Proto v jeneveru začal louhovat své oblíbené indonéské bylinky a koření. Nevědomky tak vytvořil svůj vlastní gin – a také položil základy budoucí značky Bobby's Gin. Dnes Bobby's představuje unikátní spojení východu a západu, v němž se mísí indonéské koření s tradičním nizozemským destilátem.

Bobby's Schiedam Dry Gin

Bobby's představuje unikátní spojení východu a západu, v němž se mísí indonéské koření s tradičním nizozemským destilátem.

Překvapivý gin, jehož základem je destilát z cukrové třtiny. Destilát se vyrábí přímo ze šťávy cukrové třtiny, kontinuální destilací, následně se doplní o botanicals, zejména jalovec a citrusy. Značka CERO2 se vyrábí v Dominikánské republice. Základem ginu je třtinový destilát doplněný o botanicals v podobě jalovce a citrusů. Do Evropy se gin přepravuje po moři lodí poháněnou pouze větrem. Pro snížení uhlíkové stopy se gin lahvuje až v Evropě, do láhví vyrobených z recyklovaného skla.

Cero2 Gin Chinola

Vyrábí se přímo ze šťávy cukrové třtiny a následně se doplní o botanicals - jalovec, citrusy a mučenku, která mu dodá sladkost a ovocné tóny.

Třikrát destilovaný gin ochucený jalovcovými bobulkami, semínky koriandru, kořenem anděliky a kosatce, lékořicí, pomerančem a citronovou kůrou je zosobněním perfektní harmonie chutí a vůní.
Mít kvalitní Gordon's Gin v domácím baru je naprostý základ. Díky jeho výrazné chuti se neztratí v žádném koktejlu, a tak můžete popustit uzdu fantazii a pořádně experimentovat.

Gordon's Gin

Nejprodávanější London dry gin na světě. I proto, že se vyrábí už od roku 1769, je chuť vyladěná k dokonalosti. Podle tradiční receptury se třikrát destiluje.

​​Růžový gin je inspirován tradiční recepturou Gordon’s z roku 1880. Gordon’s Pink prochází stejně náročným procesem destilace jako oblíbený gin London Dry. V závěru destilace je však obohacen o přírodní chutě a aromata pečlivě vybraných plodů malin, jahod a červeného rybízu té nejvyšší kvality. Proto se tento gin vyjímá svou autentickou chutí a vůní.
Tohle růžové jehličí, rychle ve vás zasyčí. Gordon's Premium Pink gin je tady proto, abyste si vychutnali sladší a jemnější gin, který je jako dělaný pro drink Gin & Tonic. 
Gordon's Premium Pink gin se vyrábí podle tradiční tajné receptury, která se od 18. století nezměnila. Destiluje se stejně jako London Dry gin. Pak přijde na řadu opravdové ovoce, což mu dodává lahodnou a harmonickou chuť jahod a malin s tóny červeného rybízu.

Gordon's Gin Pink

Inspirován původní recepturou z 80. let 19. století. Při ochutnání pocítíte vyváženou chuť sladkých malin, jahod a červeného rybízu.

Celkem osmnáct různých rostlin se dostane do tmavé láhve ginu Heimat. Za značkou stojí tři přátelé Marcel, Rouven a Raphael, kteří spolu vyrůstali ve venkovské oblasti plné ovocných sadů a vinic. Stačilo málo a rozhodli se připravit svou vlastní recepturu ginu, v němž se projeví chutě jejich domoviny.

Heimat Dry Gin

Do jeho tmavé láhve se dostane 18 různých rostlin. Přísady, způsob výroby i skladování mu dodávají komplexní chuť, díky které je skvělý především čistý.

Unikátní, skvěle vybalancovaná chuť v sobě jako jediná spojuje chuť okurky a esence okvětních lístků růží. Jediný gin na světě, který je destilován pomocí dvou destilačních zařízení - destilační kolona Bennet z roku 1860 produkuje velmi robustní a chuťově bohaté destiláty a destilační zařízení Carter (1948) zase osvěžující a neuvěřitelně delikátní lihoviny.

Hendrick's Cucumber Gin

Jediný gin na světě, který je výsledkem práce dvou destilačních zařízení (Bennet a Carter). Poznáte ho díky typické příchuti, kterou utváří okurky a růže.

Co se stane, když se potká italský jalovec s vyhlášeným růžovými grapefruity ze Sicílie, s rebarborou a dalšími 5 tajnými přísadami? Stane se parádní Malfy Gin Rosa, který je svěží, delikátní a ve srovnání s klasickými giny velmi netradiční. 

Malfy Gin Rosa má na svědomí rodinný lihovar Torino Distilary, který dává světu ochutnat ze svého umění od roku 1906. Zkuste sami výraznou grepovou chuť s dlouhým jalovcovým závěrem.

Italský jalovec a rebarbora, sicilský růžový grapefruit a 5 dalších botanických přípravků, to vše v jedné lahvi. Sicilské růžové grapefruity dozrávali na slunci a pěstují se v citrusových hájích na pobřeží Středozemního moře, kde hory zdraví moře.

Malfy Gin Rossa

Výsledek osudového setkání italského jalovce s růžovými grapefruity ze Sicílie, které tvoří netradiční, delikátní chuť s dlouhým jalovcovým závěrem.

Podle archivních materiálů byla výroba ginu v Těšeticích u Olomouce zahájena už v roce 1979. Finální produkt se prodával pod názvem GIN TON. Na tento odkaz navazuje TŌSH Distillery vlastní moderní recepturou, jejímž výsledkem je gin pro výrazný Gin & Tonic. Výroba ginu se v těšetickém lihovaru datuje do roku 1979. Vznikal pod značkou Seliko, která představovala největšího producenta alkoholu v tehdejším Československu. V roce 2003 však zkrachovala a na místě původního lihovaru vznikla v roce 2017 TŌSH Distillery. O dva roky později zahájila výrobu vlastního originálního ginu.

TOSH Gin

V Těšeticích u Olomouce gin vyrábí od roku 1979. Na tento odkaz navazuje TŌSH Distillery vlastní recepturou, jejímž výsledkem je gin pro výrazný Gin & Tonic.

Crafted gin značky Špork Spirits vznikl v české destilerii v Prádle ve spolupráci s mistrem destilérem Pavlem Vargou. Tento anglický gin, dvakrát destilovaný, okořeněný pepřem a pomerančovou kůrou, je doma u Červeného Jelena.

Špork Craft Gin

Vznikl v české destilerii v Prádle. Tento anglický gin, dvakrát destilovaný, okořeněný pepřem a pomerančovou kůrou, je doma u Červeného Jelena.

bottom of page