Přichází období Velikonoc a s ním čas vítání jara, rodinných setkání a především skvělého jídla. V restauraci Červený Jelen v Praze to dobře víme a každoročně pro vás připravujeme velikonoční menu, které reprezentuje to nejlepší z tradičního velikonočního jídla v Česku, ale v moderním podání.
Letošní rok není výjimkou, a tak vás s radostí zveme na ochutnávku toho, co pro vás náš šéfkuchař Marek Fichtner a jeho tým připravili.
Od 28. března do 3. dubna 2024 podáváme slavnostní velikonoční menu, které oslavuje jarní sezónní ingredience. Toto velikonoční menu bude dostupné jako součást naší a la carte nabídky vždy od 15:00. Nezapomeňte si udělat rezervaci, ať už online nebo telefonicky na čísle 735 123 647.
Slavnostní velikonoční menu v Červeném Jelenovi
Velikonoční menu obsahuje tři pokrmy s velikonočními druhy masa a sladký dezert:
Telecí svíčková v bylinkové krustě, jarní mrkvičky s javorovým sirupem a Madeira omáčka, to vše doplní bramborovým pyré s medvědím česnekem.
Jehněčí kolínko s omáčkou z červeného vína.
Králičí hřbet v Iberijském špeku s omáčkou z Perigordského lanýže.
Jablečný dortík s mrkvovým piškotem a jablky odrůdy Granny Smith.
Zajímavostí kolem Velikonoc a jarních oslav je často zmiňovaná mrkev, která, i když teprve začíná růst z semínek, je díky podzimní sklizni k dispozici už na jaře. Tato kořenová zelenina se spojuje se zajíci, kteří ji mají za oblíbenou pochoutku. Odkazuje na staré pohanské tradice. Podle legendy bohyně plodnosti Ostara proměnila zmrzlého ptáčka v zajíce, symbolizujícího jarní oživení a nový život.
V naší restauraci si dáváme záležet, aby vás velikonoční menu bavilo. Přijďte se se svými blízkými přesvědčit, že velikonoční jídlo může být zážitkem. Společně oslavíte Velikonoce, užijete si velikonoční jídlo, ale i začínající jarní atmosféru v srdci Prahy.
Těšíme se na vás!