;
top of page
Obrázek autoraČervený Jelen

Objevte gastronomický ráj Červeného Jelena - vyrazte do jedné z nej restaurací se zahrádkou v Praze

Aktualizováno: 22. 7.



Přímo v centru Prahy v Hybernské ulici se nachází podnik, který nesmíte přehlédnout – restaurace Červený Jelen. Toto místo v historické budově Šporkova paláce, nabízí spoustu kulinářských zážitků, osvěžujícího plzeňského piva, nezapomenutelnou atmosféru. Pokud hledáte top restauraci v Praze s příjemnou obsluhou, nasměrujte vaše kroky do Červeného Jelena.


Gurmánské zážitky v restauraci Červený jelen

V této pražské restauraci vás čeká především vynikající jídlo. Od moderní české kuchyně přes speciality z grilu až po sezónní menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera a jeho týmu. V aktuálním menu se nachází jarní pokrmy s chřestem, což je nejoblíbenější Markova zelenina. Kromě klasických českých delikates jako je hovězí tatarák, jelení svíčková nebo oblíbená kotleta z přeštického vepře. Doporučujeme vyzkoušet Wagyu steak z různých částí hovězího, ať už máte rádi tenderloin, sirloin nebo rib eye steak. A z grilu se linou další vůně, například rybího či jehněčího masa nebo čerstvé zeleniny.


K vydatnému jídlu patří český ležák, na jehož čistotu a kvalitu si zde v Jelenovi potrpí. Plzeňské pivo vám načepuje tým mistrů výčepních v čele s Mírou Nekolným, kterého můžete také znát jako Pantátu výčepního.


Pokud hledáte ideální místo pro oběd nebo romantickou večeři, přijďte. Restaurace Červený Jelen je pro každého, kdo hledá útulné prostředí pro jakékoliv setkání. V létě se můžete posadit na dvě venkovní zahrádky (Jelen a Republika) a užít si jídlo pod širým nebem.



V hlavním patře s názvem "Banka" se nachází vitrína se zákusky, která láká oči zákazníků. Ve vitríně se můžete podívat, jaké dezerty jsou zrovna v denní nabídce, ale najdete tam i dezerty ze stálé nabídky, třeba větrník, rebarborový dort nebo mango-kokosovou kouli. Šéfcukrářka Klára Řezníčková dokáže vykouzlit opravdu vynikající dezerty. Například pivní dort se stal legendou a je na nabídce už od otevření restaurace.


Do restaurace se dostanete z každého kouta Prahy

Restaurace Červený Jelen se nachází v Praze 1 v historické budově Šporkova paláce, v Hybernské ulici hned vedle Náměstí Republiky. V této lokalitě máte na dosah Prašnou bránu, Obecní dům, malebné uličky Starého Města s Orlojem a Staroměstským náměstím. Restaurace je také vzdálená na krátkou procházku od Václavského náměstí a Karlova mostu nebo od nákupního ráje z ulice Na Příkopě.






Do restaurace se snadno dostanete veřejnou dopravou. Nachází se totiž kousek od Masarykova a Hlavního nádraží a v blízkosti jsou všechny tři linky metra (A - Můstek, B - Náměstí Republiky, C - Hlavní nádraží). Takže se k nám snadno dostanete z libovolného místa v Praze.



Svůj název restaurace nese po sochách červených letících jelenů sochaře Michala Gabriela, které se nacházejí v nově vybudované uličce svatého Huberta, odkazující k jednomu z původních majitelů paláce, hraběti Šporkovi. 


Prostor býval původně majetkem Karla Bredy, poté se v rukách hraběte Šporka proměnil na první stálou divadelní scénu v Praze. Na začátku 20. století se v paláci usídlila Anglo-československá banka, kde ležela jistina ve zlatě, odtud také pochází názvy pater restaurace "Banka" a pod bankou leží restaurace "Trezor Špork". Nejnovější historie budovy se píše od roku 2018, kdy byla dokončena rekonstrukce budovy podle návrhu architekta Stanislava Fialy. 










Dominantou přízemního patra je skleněný strop a otvor vedoucí do spodního trezorového patra, do kterého je vsazená tanková věž s dvanácti měděnými tanky s objemem 529 litrů a třináctým červeným tankem s parohy. Jedná se tak o nejvyšší pivní věž v Česku i na světě. Restaurace disponuje čtyřmi patry s celkovou kapacitou 700 míst. 


Rezervujte si svůj stůl

Nečekejte. Přijďte a zažijte restauraci Červený Jelen na vlastní kůži. Rezervujte si místo ještě dnes. Na webové stránce najdete menu, které vás přesvědčí, proč přijít právě k Jelenovi.


Objevte nové chutě a vytvořte si se svými blízkými krásné vzpomínky z Prahy. 



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Kommentare


bottom of page