Už jste někdy zkoušeli maso plemene Wagyu? Je neodolatelně křehké, šťavnaté a má jedinečnou strukturu. Jeho chuť tak přináší mnohonásobně lepší požitek než steak z kteréhokoli jiného masa. Co je na mase skotu Wagyu tak speciální a kde v Praze ho můžete vyzkoušet?
Proč vyzkoušet hovězí maso Wagyu?
Japonské plemeno Wagyu patří mezi nejkvalitnější druhy masa na světě. Pečlivý výběr kvalitních kusů skotu a dlouhý, pomalý výkrm zajistí správné ukládání tuku ve svalu a způsobuje tak výrazné mramorování pro intenzivní chuť a jedinečný vzhled.
Krémově bílý tuk, který svalovinu protkává, dodává masu skvostnou křehkost a lahodnou šťavnatost. Tuk z tohoto druhu masa obsahuje vyšší množství omega-3 mastných kyselin a nižší obsah cholesterolu, takže se nemusíte obávat o své zdraví. Navíc jej můžete ochutnat i v Praze!
Kde si dát Wagyu v Praze?
Přijďte Wagyu steak vyzkoušet do naší restaurace Červený jelen, kde vám lahodné maso připravíme hned na několik způsobů. Těšit se můžete na steak z nízkého roštěnce či svíčkové z japonského Wagyu nebo steak z vysokého roštěnce australského Wagyu. Jako specialitu pak nabízíme také Burger s masem ze skotu Wagyu.
Na našem a la carte menu najdete:
Sirloin Wagyu – steak z nízkého roštěnce (Gunma Japonsko A4), 150 g
Tenderloin Wagyu – steak ze svíčkové (Gunma Japonsko A4), 200 g
Rib Eye Wagyu – steak z vysokého roštěnce (Austrálie BMS 6/7), 400 g
Burger Wagyu & foie gras – lanýžová majonéza, marmeláda z červené cibule, briošková bulka, Mesclun salát, 270 g
Degustace steaků WAGYU pro 3-4 osoby – Rib Eye Austrálie 400 g, Tenderloin Japonsko 200 g, Sirloin Japonsko 150 g, Chimichurri, koňaková a čipotlová omáčka
Všechny steaky i degustační prkénko servírujeme se sezónní grilovanou zeleninou.
Ochutnávka Wagyu masa se považuje za nezapomenutelný gurmánský zážitek, a tak můžete udělat radost také svým blízkým. Budete tak mít perfektní dárek k narozeninám nebo výročí.
Pečlivý výběr masa a exkluzivní příprava
Zažijte lahodnou chuť jedinečného kusu masa, které je špičkou mezi masovými delikatesami. Naše restaurace se pyšní nabídkou jemného, mramorovaného masa od farmářů z Austrálie a Japonska. Každý kus Wagyu prochází pečlivým výběrem, abychom vám zaručili nejvyšší kvalitu a nezapomenutelnou chuť.
A protože si Wagyu zaslouží speciální péči, náš grillmaster vám steak připraví na grilu Infierno od americké firmy Grillworks, ve kterém topíme pouze dřevem z Křivoklátských lesů. Přijďte a ochutnejte maso Wagyu, které vás unese blahem při každém soustu.